23 Noi 2017
Ultima ora
Home / Actualitate / Remus, Giurgiu: Dupa 60 de ani…

Remus, Giurgiu: Dupa 60 de ani…

Un eveniment de excepție, încărcat de mare emoție, va avea loc astăzi în satul giurgiuvean Remuș.

Absolvenții  din anul 1957, ai clasei a IV-a (atât se învăța în acel sat, cei care aveau posibilitatea să-și continuie studiile se duceau la școlile din orașul vecin, Giurgiu), se vor reîntâlni, după o viață de om.

Au fost anunțați, de către organizatori, toți cei 26 de foști colegi aflați în viață, dar și, în memoria celor care au fost, cele 7 soții.  Astfel,  se speră, ca astăzi, la ora 11, în vechea școală din satul Remuș, la strigarea catalogului de către fiica fostului învățător, Ioan Defta, medic Doina Elisabeta Defta, să răspundă “ Prezent “, cât mai mulți foști elevi, acum la peste 70 de ani, așa cum făceau în urmă cu 6 decenii.

Momentul cel mai emoționant îl va constitui faptul că un fost elev, Bătinețu Mihai, va veni, acum la școală, ca și atunci, cu mama sa,  aflată la frumoasa vârstă de 90 de ani.

Se vor depăna amintiri, se vor spune crâmpeie din viața lor,  se vor prezenta fotografii cu familiile (cu nepoții). Conducerea școlii, care va găzdui evenimentul, le vor oferi, în semn de adâncă recunoștință, cîte o diplomă, prin care li se atribuie titlul de elev de onoare al școlii.

Emil Talianu

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu