20 sept. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Ciolacu: Proiect de lege privind pachetul minimal de servicii pentru copii

Ciolacu: Proiect de lege privind pachetul minimal de servicii pentru copii

 

Preşedintele  Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, a depus la Senat un proiect de lege prin care toți copiii din România și familiile lor, dar mai ales cei mai vulnerabili, vor avea acces la un Pachet Minimal de Servicii – protecție, sănătate și educație – în comunitățile în care trăiesc.

Marcel Ciolacu:

„Este un proiect realizat în parteneriat cu UNICEF, care s-a bucurat de sprijinul tuturor partidelor politice din Parlament. Le mulțumesc colegilor mei pentru că au semnat și susțin această inițiativă!

Concret, această inițiativă va aduce împreună toate serviciile de care copiii au nevoie pentru a crește sănătoși alături de familiile lor și de a se dezvolta feriți de orice formă de violență.

În plus, este o schimbare de paradigmă: punem accentul pe serviciile de prevenire care sunt mult mai ieftine și benefice pentru copil și familie, dar și pentru întreaga societate.

Astfel, în fiecare comunitate, un asistent social, un asistent medical și un consilier școlar vor lucra împreună pentru a identifica și sprijini copiii și familiile lor.

Acest pachet a fost testat deja de UNICEF, autorități centrale și locale în 45 de comunități urbane și rurale din județul Bacău cu rezultate foarte bune.

Toți copiii au acum acte de identitate și sunt înregistrați la medicul de familie, preșcolarii merg la grădiniță, iar abandonul școlar a scăzut semnificativ”.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web