29 Feb 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita, Titu: Scoala Gimnaziala Pictor Nicolae Grigorescu – „VOLUNTARI CDI”

Dambovita, Titu: Scoala Gimnaziala Pictor Nicolae Grigorescu – „VOLUNTARI CDI”

Școala Gimnazială „Pictor Nicolae Grigorescu” Titu, prin Centrul de Documentare și Informare, dă ocazia elevilor de a participa la proiectul „VOLUNTARI CDI” – voluntarii Centrului de Documentare și Informare. Am avut această inițiativă din nevoia de a interacționa mai mult cu elevii, de a afla ce le place, de a le crea un spațiu prietenos în care pot veni cu idei noi pe care să le pună în aplicare.
Am început în semestrul I din anul scolar 2018-2019, cu 17 elevi voluntari de la clasele V-VIII. În al doilea semestru s-au înscris 50, iar în primul semestru din anul școlar 2019-2020 s-au înscris 80 de elevi. Premierea elevilor voluntari: Voluntarii au dorit cărți alese de ei. Cărțile au fost plătite cu sprijinul Asociației de Părinți, „Nicolae Grigorescu” , reprezentată de dnul Viceprimar, Ovidiu Popescu. În anul 2018-2019, suma totală pentru premiile voluntarilor a fost de 1400 de lei; În anul 2019-2020, primul semestru, suma a fost de 2053 lei.

În proiectul „Voluntari CDI”, elevii înscriși au trebuit în primul rând să participe timp de două pauze pe săptămână, în care să ajute elevii de la clasele I-IV să se orienteze în bibliotecă și să găsească cărțile de care au nevoie.

Exemple de activități inițiate de elevi:
– Activitate interculturală, Korean Day: despre cultura coreeană, limbă, experiențe, mentalitate și mâncare: s-a degustat sushi, kimchi, ceai și dulciuri coreene.
– Activitate interculturală, American Day: elevii au vorbit despre diferențele dintre engleza americană și cea britanică, despre cultura sportului, filme, mâncare, aceștia venind cu negrese făcute de acasă și cu sandviciuri, pe care le-au și mâncat.
A doua parte a proiectului a constat în organizarea de activități de sfârșit de semestru, menite să consolideze colaborarea și spiritul de echipă.
Elevii, fiind de la clase diferite, au trebuit să învețe cum să lucreze împreună, și au realizat că îndeplinirea obiectivelor nu este posibilă fără armonie și respect. În organizarea jocurilor de echipă, m-am inspirat din metodele activ-participative și am ales activități dinamice, nonformale.
Acestea au roluri diverse:
– De a stimula colaborarea dintre elevi, luarea deciziilor și aprecierea abilităților fiecăruia;
– Exersarea comunicării nonverbale. Puncte tari ale proiectului „Voluntari CDI”.

La bibliotecă/CDI, veți avea mereu sugestii bune de cărți, informații noi și elevi pasionați de lucruri interesante. Cât despre voluntariat, pentru elevi este util, fiindcă pe viitor vor ști să asocieze această experiență, vor lua mult mai ușor decizii de a se implica în diverse proiecte, fiind în cunoștință de cauză, ne-a spus prof. documentarist, Popescu Alina.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile