26 Apr 2018
Ultima ora
Home / Actualitate / Persoanele cu dizabilitati vor scapa de umilintele la care au fost supuse abuziv

Persoanele cu dizabilitati vor scapa de umilintele la care au fost supuse abuziv

img_2071

La data de 18 februarie 2014, Senatul a adoptat propunerea legislativă inițiată de Chestorul Camerei Deputaților, deputatul Mircea Drăghici, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap cu 100 de voturi pentru, 13 abțineri și 3 voturi împotrivă.

Este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea art.59 alin (1) lit.c) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

“Mă bucur că Senatul a adoptat propunerea legislativă prin care persoanele cu dizabilități vor scăpa de umilințele la care au fost supuse abuziv prin rechemarea la comisiile de evaluare, astfel nu vor mai sta degeaba la cozi. Sunt convins că voi găsi sprijin de la colegii parlamentari pentru transformarea proiectului în lege la Camera Deputaților, deși parlamentarii PD-L și cei neafiliați s-au opus adoptării unei propuneri care vine să corecteze niște abuzuri evidente”, a afirmat deputatul PSD Mircea Drăghici.

Modificările propuse de lege prevăd ca persoanele pentru care Comisia de evaluare a stabilit un termen permanent al certificatului de încadrare în grad şi tip de handicap să se prezinte pentru reevaluare în situaţia în care se solicită acest lucru, ca urmare a agravării condiţiei lor medico-psiho-sociale sau în cazul în care sunt convocaţi de către structurile competente în cazul unor suspiciuni justificate în respectarea prevederilor legale privind încadrarea în grad şi tip de handicap.

Senatul a fost prima cameră sesizată, proiectul legislativ urmând să intre în circuitul parlamentar la Camera Deputaților, în calitate de for decizional.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat

pompe de caldura

beton amprentatdetergenti rufe
avocat ploiesti
avocat suceava tractari auto nadlac
pelerinaj israel
tractari auto nadlac hotel iasi avocat ploiesti stiri botosani - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta gradinita sector 1
montaj tapet
transport persoane Germania
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
vacante exotice