23 Noi 2017
Ultima ora
Home / Actualitate / Mozaceni, Arges: Dupa caderea regimului comunist, a fost reinfiintat Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu”

Mozaceni, Arges: Dupa caderea regimului comunist, a fost reinfiintat Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu”

director Mozaceni

 

În anul 1990, după revoluția din decembrie 1989, s-a reuşit reînfiinţarea Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” din comuna argeşeană Mozăceni.

Absolvenții acestui liceu au ajuns oameni de nădejde, oameni cu specialităţi deosebite care au fost puşi în cheile, chiar ale conducerii locale şi naţionale.

Instituția de învățământ a obţinut fonduri nerambursabile pentru construirea în acest an a unui local cu cinci clase cu dependinţe corespunzătoare.

În cele ce urmează, vă prezentăm stimaţi cititori un interviu realizat cu domnul profesor Lucian Stoenescu (foto), directorul acestei unităţi şcolare.

Reporter: Domnule director, Lucian Stoenescu, v-aş ruga să faceţi un scurt istoric al Liceului!

Lucian Stoenescu: În primul rând, vreau să vă urez bine aţi venit domnule  Florenţ Mocanu  în localitatea noastră şi în liceul nostru!  Aş vrea să spun câteva cuvinte despre istoricul şi modul de organizare al acestui liceu. Liceul a funcţionat în anii ’60, într-o perioadă dură, aceea a  colectivizării. A funcţionat cu o singură clasă, iar respectivii absolvenţi au ajuns oameni de nădejde, oameni cu specialităţi deosebite care au fost puşi în cheile, chiar ale conducerii locale şi naţionale. Liceul Tehnologic “Liviu Rebreanu” a fost reînfiinţat în anul 1990, după revoluția din decembrie 1989. A funcţionat ca liceu teoretic cu 2 clase, profil uman şi real şi a atras elevi din această zonă. Elevii care funcţionează în liceul nostru  sunt din comunele sudice ale judeţului Argeş, respectiv Ştefan cel Mare, Slobozia, Mozăceni, Negraşi.

Am avut elevi şi din alte localităţi mai îndepărtate, mă refer la Teiu, dar şi de la Vişina din Dâmboviţa  sau chiar de la Poieni dinspre Alexandria. Ulterior, prin  anii 1996 şi 1997, ne-am reorientat, pentru că erau mulţi copii (de vârsta şcolii liceale) care stăteau acasă şi nu veneau la şcoală. Astfel, pe lângă clasele cu profil teoretic, am introdus şi clase cu profil tehnic, mecanic, după aceea şi clase de profesională. Într-o perioadă am avut şi seral în unitate. Am acoperit  necesarul de educație şi instrucție din zona la nivel liceal. Unitatea mai cuprinde şi două gimnazii care fac parte din schema noastră organizatorică. Prin urmare, sistemul educațional din comuna noastră este asigurat.  (Va urma)

Interviu realizat de Florenţ Mocanu

IMG_0480Liceul Mozaceni

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu