26 oct. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / MISCAREA DE PROTECTIA CONSUMATORILOR TRAGE UN SEMNAL DE ALARMA!!!

MISCAREA DE PROTECTIA CONSUMATORILOR TRAGE UN SEMNAL DE ALARMA!!!

Scrisoare deschisa către : Guvernul României, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor, Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale

MIȘCAREA DE PROTECȚIA CONSUMATORILOR TRAGE UN SEMNAL DE ALARMĂ!!!

Având în vedere situația de criză prin care trecem InfoCons împreună cu Federația  Asociaţiilor de Consumatori trage un semnal de alarmă cu privire la diferite aspecte, aspecte extrem de sensibile într-o perioadă grea pentru consumatorul și cetăţeanul român.

InfoCons trage un semnal de alarmă și avertizează consumatorul cât și autoritățile publice cu atribuții de control în domeniu pentru respectarea legislației și luarea de măsuri suplimentare pentru monitorizarea pieței.

Autoritățile publice cu atribuții de control să verifice în special la produsele agroalimentare ca ceea ce este menționat pe etichetă se regăsește real în produs și toate aceste informații să respecte normele în vigoare atât cele naționale cât și cele europene.

Solicităm autorităților publice de control ca pentru siguranța cetățeanului consumator, afectat în special  în această perioadă, să se constituie în echipe să verifice, monitorizeze și să controleze toate produsele de pe piață pentru a nu pune suplimentar în pericol sănătatea cetățeanului consumator.

Atenționăm toți consumatorii ca pentru păstrarea sănătății și a unei imunități necesare în special în această perioada să achiziționeze produse agroalimentare și farmaceutice doar din spaţii special amenajate și autorizate pentru comercializarea acestor produse, să verifice termenul de valabilitate și depozitare aferent produselor achiziționate, să solicite bonul fiscal pentru a avea un document justificativ la achiziționarea produselor atât celor agroalimentare cât și cele farmaceutice.

Consumatorii să fie atenți la transmiterea bacteriilor de pe ambalajele produselor achiziționate, aceştia trebuie sa elimine ambalajul înainte de introducerea alimentelor în frigider pentru prevenirea contaminării acestora.

Atenție la extragerea de numerar de la bancomate care în această perioadă se pot confrunta cu o fraudulare a consumatorilor.

Atenție la schimbul valutar, în această perioadă fiind mulți cetățeni străini care vin în România cât și cetățeni romani care dețin valută și în această perioadă doresc să efectueze schimbul valutar , să fie atenți la comisioanele aplicate de către casele de schimb valutar. Totodată să solicite documente justuficative aferente acestor tranzacții și să fie realizate doar în spatii autorizate.

InfoCons este alături de toți consumatorii oferind zilnic acestora sfaturile utile și informări despre diverse produse și servicii.

Totodată autoritățile cu atribuții de control  în domeniu să monitorizeze modalitatea de depozitare  a produselor agroalimentare conform legislației naționale si europene cât și în conformitate cu informațiile menționate pe etichetă, monitorizarea produselor agroalimentare care să respecte informațiile de pe eticheta (ceea ce este menționat pe eticheta să existe și real în produs ).

Monitorizarea pieței pentru produsele tip dezinfectați pentru igiena umană, care pot fi contrafăcute având în vedere criza creată pentru achiziționarea acestor produse.

De asemenea  suplimentele alimentare sunt unele dintre cele mai achiziționate tipuri de produse în această perioada, care pot fi contrafăcute, acestea trebuie verificate pentru respectarea conformităţii ca ceea ce este scris pe etichetă să fie şi în produs cât şi autorizarea acestora ca şi suplimente alimentare de către instituţiile abilitate.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
panouri radiante incalzire in pardoseala Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava montaj tapet
avocat ploiesti creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site web