10 aug. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Miracolele poporului roman

Miracolele poporului roman

Editorial apărut în ediția tipărită a ziarului regional “Gazeta Munteniei”(anul XVII. nr. 340)

 

Poporul român a fost hărăzit de Dumnezeu să se nască, să viețuiască de mii de ani în această țară, pe care Papa Ioan Paul al II-lea a numit-o “Grădina Maicii Domnului”. Acest lucru poate fi considerat un adevărat miracol.

Un alt miracol, cu conotații triste, ar fi supraviețuirea acestui popor într-o perioadă de guvernare dură – regimul comunist.

După o muncă tenace de peste 10 ani de căutări, de documentare în arhive, de ordonare a datelor, a evenimentelor, iată că acum, în luna mai 2019 – profesorul Dan Drăghici, întemeietorul şi preşedintele Propact, a reușit să termine tehnoredactarea unei cărți – eveniment pentru Sindicatul Național al Țăranilor și al Proprietarilor Români de Pretutindeni – Propact – un Sindicat unicat în istoria românilor, apărut în data de 9 mai 1993 în comuna argeșeană Căteasca.

Pe profesorul Drăghici l-au mişcat ani de zile cuvintele seniorului Coposu spuse în 1994 și tocmai aceste cuvinte l-au determinat să treacă peste sute de opreliști, peste tot felul de diversiuni inimaginabile.

El lasă românilor adevărați, românilor cuceriți de un patriotism luminat, o carte – eveniment despre ce a însemnat Propact-ul în cei 26 de ani de existență, despre ceea ce ar putea să reprezinte Propact-ul pentru țăranii și proprietarii români de pretutindeni. Potrivit profesorului Drăghici, cartea are peste 1000 de pagini tehnoredactate.


În carte sunt nominalizați mii de țărani, de proprietari români din toată România, din Diaspora românească, care au creat acest miracol românesc în 1993. Istoria satului românesc cu peste 350 de ani în urmă este sintetizată veridic.

Portul popular românesc în toată diversitatea lui, muzeele istorice, muzeele etnografice, bisericile ortodoxe, catolice și greco-catolice au un spațiu corespunzător în carte.

“Să ne ajute Dumnezeu să realizăm împreună un nou miracol românesc”, încheie profesorul Dan Drăghici.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web