10 aug. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita, Titu: Activitatile proiectului International Village

Dambovita, Titu: Activitatile proiectului International Village

Timp de 7 zile  o echipă (formată din 13 elevi şi 1 profesor de la Liceul Teoretic Iancu C. Vissarion din Titu),  județul  Dâmboviţa,  a participat la activităţile proiectului International Village, desfăşurate în Duga Uvala, Istria, Croaţia.

Proiectul International Village a fost o interesantă alternativă la tradiționalele excursii organizate de şcoli la care au participat doar elevi dintr-o singură ţară. Prin intermediul acestui proiect participanţii au avut ocazia să cunoască elevi de aceeaşi vârstă cu ei, să afle lucruri noi despre alte culturi şi să lege noi prietenii.

De asemenea, acest proiect le–a deschis noi orizonturi. Dorința organizatorilor a fost ca acest proiect să îi  facă pe participanţi să se simtă cetățeni ai Europei şi ai întregii lumi şi, prin intermediul celor 7 zile de cunoaştere reciprocă, să coopereze în diferite activităţi trecând  peste toate prejudecăţile legate de gen, rasă, apartenenţă etnică.

Limba oficială a proiectului a fost limba engleză, ceea ce a înseamnat că toate activităţile au fost organizate de către vorbitori nativi de limba engleză din Australia, USA şi UK. Participanţii au vorbit în această limbă pe durata întregului proiect şi şi-au îmbunătăţit abilităţile de comunicare. În acest proiect au participat tineri din ţările membre ale Uniunii Europene şi din alte ţări ale lumii, având vărsta între 14-17 ani, ce pot vorbi engleza fluent (nivel minim A2).

Proiectul a găzduit participanţi din peste 30 de ţări din întreaga lume, în două locaţii: Stara Lubovna, Slovacia şi Duga Uvala, Croaţia. Activităţile desfăşurate au vizat dezvoltarea personală, dezvoltarea socială, îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, dezvoltarea durabilă a mediului înconjurător şi a unor relaţii sociale bazate pe respect, toleranţă şi înţelegere. Elevii au vizitat zone cuprinse în Patrimoniul UNESCO: oraşul Pola, Amfiteatrul de aici este cel mai mare monument roman existent în Europa. Vizita la Veneţia a fost un prilej de bucurie şi de revelaţie pentru toţi participanţii. Momentele petrecute în acest oraş nu vor fi uitate cu uşurinţă, a  spus prof. Magdalena Uleia.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web