20 sept. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / IPJ Arges: FORTELE DE ORDINE CONTINUA VERIFICARILE PRIVIND RESPECTAREA MASURILOR DE PREVENIRE A RASPANDIRII CORONAVIRUSULUI

IPJ Arges: FORTELE DE ORDINE CONTINUA VERIFICARILE PRIVIND RESPECTAREA MASURILOR DE PREVENIRE A RASPANDIRII CORONAVIRUSULUI

Și la acest sfârșit de săptămână polițiștii, jandarmii, pompierii și polițiști locali au acționat, pentru verificarea respectării normelor legale impuse de efortul comun de limitare a răspândirii coronavirusului.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș au continuat verificările în sistem integrat, împreună cu efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier, privind  respectarea normelor legale impuse în contextul situației actuale.

Respectarea de către cetățeni a măsurilor de protecție sanitară și a celor privind distanțarea fizică au reprezentat obiectivul acțiunilor desfășurate, astfel că au fost verificați agenții economici din centre comerciale, piețe, târguri, terase, ștranduri și cluburi în aer liber de pe raza administrativ-teritorială a județului Argeș.

De asemenea, acțiunile au inclus verificări în mijloacele de transport în comun și la operatorii economici, pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la respectarea normelor legale în vigoare.

Pe raza municipiului Pitești, în cadrul acţiunilor punctuale din cele două zile, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de izolare la domiciliu aproape 500 de persoane.

Totodată, în cadrul acţiunilor punctuale desfăşurate de poliţişti, jandarmi, pompieri şi poliţişti locali, au fost legitimate peste 400 de persoane, aproape 100 de autoturisme, şi au fost verificate 103 societăți comerciale.

De asemenea, 96 de mijloace de transport în comun au fost verificate de către polițiști și de polițiștii locali.

Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate peste 132 de sancțiuni contravenţionale, în valoare totală de 16.700 de lei, conform Legii 55/2000, privind măsurile de prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, Legii 61/1991 privind normele de convieţuire socială, respectiv OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Dintre sancţiuni, 87, în valoare de aproape 9.000 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecție individuală.

Scopul activităților este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală, ținând cont mai ales de numărul ridicat de îmbolnăviri cu virusul Sars-CoV 2, poliţiştii, jandarmii, pompierii, poliţiştii locali fiind, cu toţii, membri ai acestei comunităţi.

Vă rugăm să conștientizați importanţa acestor măsuri în contextul situației epidemiologice actuale şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infectiei cu Coronavirus.

Astfel, recomandările impuse prin normele legale au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, la nivel personal, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.

Activităţile vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare fizică, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web