21 Aug 2018
Ultima ora
Home / Administratie / Dumitru Lupescu, deputat de Dambovita: „Guvernul a dopat cresterea economica a Romaniei ceea ce va duce in curand la o criza”

Dumitru Lupescu, deputat de Dambovita: „Guvernul a dopat cresterea economica a Romaniei ceea ce va duce in curand la o criza”

Uniunea Salvați România avertizează că Guvernul a ales creșterea economiei pe termen scurt și a sacrificat bunăstarea românilor pe termen lung.

Datele din economia României sunt contradictorii și ridică mai multe întrebări: dacă anunță creștere economică de 8.6%, de ce au crescut încasările fiscale cu doar 0.6%?

Dacă creșterea economică este reală, de ce a explodat inflația (2.6% în octombrie 2017, cel mai mare nivel din 2013 până acum)? Dacă creșterea nu a fost pe datorie, de ce a explodat ROBOR-ul în ciuda multiplelor intervenții BNR (au fost deja 4 până acum, în valoare totală de 18.6 miliarde de lei)? Dacă economia României este cu adevărat profitabilă, de ce a explodat deficitul comercial (+28% în primele 9 luni 2017)?

Cum poți să ai creștere de 8,6% a economiei și creștere de doar 0,6% a veniturilor fiscale. În momentul în care vezi un astfel de decalaj ar trebui să îți pui întrebări. Ce se întâmplă în această economie? Nu cumva este o creștere din pix? Indiferent de voința Guvernului și a politicienilor, economia de piață reacționează întotdeauna, iar această reacție se vede în indicatorii care nu pot fi controlați de instituțiile de stat: explozia ROBOR, creșterea inflației, deprecierea monedei naționale, scăderea investițiilor străine directe.
Uniunea Salvați România atrage atenția si prin Dumitru Lupescu, deputat USR de Dâmbovița, că această creștere economică, mai mult decât dublă față de potențialul normal de creștere a economiei României estimat la 3.5% de către Comisia Europeană, este mai degrabă un motiv de îngrijorare.

Cum a făcut acest dopaj? „Prin redirecționarea resurselor de la investiții publice către pensii și salarii, care se duc esențialmente în consum: +21.6% creșteri salarii bugetari, +11.7% creșteri ajutoare și asistență socială, -30.1% scăderi în investiții publice. De altfel, deficitul structural care a ajuns la 2,5% ne-a atras o atenționare de la Comisia Europeană”, explică si deputatul USR Claudiu Năsui.

Dumitru Lupescu, deputatul de Dâmbovița din partea Uniunii Salvați România cere să se renunțe la experimentele economice introduse prin ordonanțe de urgență astfel încât România să nu mai fie ocolită de investiții străine deși are o creștere economică record.

Deputat Dumitru Lupescu,

Circumscripția electorală nr. 16 Dâmbovița

 

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

oferte hoteluri turcia
automatizari porti Bucuresti oferte last minute egipt
sejur individual
cabinet kinetoterapie Bucuresti hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat

pompe de caldura

beton amprentatdetergenti rufe
avocat ploiesti
avocat suceava tractari auto nadlac
pelerinaj israel
tractari auto nadlac hotel iasi avocat ploiesti stiri botosani - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta gradinita sector 1
montaj tapet
transport persoane Germania
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile