26 Apr 2018
Ultima ora
Home / Diverse / Giurgiu: Trimitere in judecata consilier si inspector finante publice

Giurgiu: Trimitere in judecata consilier si inspector finante publice

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar a inculpatelor:

POPA GEORGETA, pentru comiterea infracțiunilor de :

–  trafic de influență în formă continuată (2 fapte),

– complicitate la luare de mită în formă continuată,

– trafic de influență,

– complicitate la luare de mită,

 GHIȚĂ MIHAELA, la data faptelor consilier în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (A.J.F.P.) Giurgiu – Serviciul de Inspecție Fiscală, pentru comiterea infracțiunilor de :

–  luare de mită în formă continuată,

–  luare de mită,

 VLAD OANA – PETRONELA, la data faptelor inspector în cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice (A.J.F.P.) Giurgiu – Serviciul de Inspecție Fiscală, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada septembrie – decembrie 2013, inculpata Popa Georgeta, prevalându-se de influența pe care ar avea-o pe lângă funcționari cu atribuții de control din cadrul A.N.A.F. – Administrația Județeană a Finanțelor Publice Giurgiu, a pretins și primit, pentru sine, de la un om de afaceri (martor în cauză) suma de 500 lei și alte foloase necuvenite.

Foloasele respective au fost primite pentru a-și exercita influența asupra inspectorului Ghiță Mihaela din cadrul A.J.F.P. Giurgiu care, în contextul executării unor controale la firmele martorului, a primit de la acesta din urmă, prin intermediul inculpatei Popa Georgeta, suma de 1.500 lei și alte produse alimentare.

În perioada 16 – 27 mai 2016, inculpatele Ghiță Mihaela și Vlad Oana-Petronela au primit, în aceleași condiții, de la același om de afaceri, câte un medalion din argint cu lănțișor, în valoare de aproximativ 350 lei.

Acționând în aceeași manieră, în cursul anului 2014, inculpata Popa Georgeta a pretins de la același om de afaceri 4.000 lei și o sumă cuprinsă între 5.000 – 10.000 euro, bani care ar fi trebuit remiși ulterior unor persoane din conducerea A.J.F.P. Giurgiu.

În cursul lunii iunie 2014, prevalându-se de influența pe care ar fi avut-o pe lângă o persoană din conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, inculpata Popa Georgeta a primit de la martor suma de 20.000 lei, în schimbul obținerii unor soluții favorabile omului de afaceri în dosarele în care acesta era cercetat pentru evaziune fiscală.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asiguratorii a popririi, în vederea confiscării speciale, asupra sumelor de bani datorate cu orice titlu de către o a treia persoană inculpatei Popa Georgeta până la concurența sumei de 24.500 lei.

De asemenea, s-a mai dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra celor două medalioane primite în condițiile de mai sus și asupra sumei de 1.500 lei ridicată de la inculpata Ghiță Mihaela, în vederea confiscării speciale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Giurgiu cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

oferte hoteluri turcia
oferte last minute egipt
sejur individual
hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat

pompe de caldura

beton amprentatdetergenti rufe
avocat ploiesti
avocat suceava tractari auto nadlac
pelerinaj israel
tractari auto nadlac hotel iasi avocat ploiesti stiri botosani - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta gradinita sector 1
montaj tapet
transport persoane Germania
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
vacante exotice