23 Noi 2017
Ultima ora
Home / Actualitate / GIURGIU – SEDINTA CONSILIULUI LOCAL AL SENIORILOR

GIURGIU – SEDINTA CONSILIULUI LOCAL AL SENIORILOR

Ieri, s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului local al seniorilor, structură onorifică de sprijin a autorității locale. A participat ca invitat Petrișor Stoenescu, sculptor local, care a prezentat o recentă lucrare a sa, de 3 m înălțime, realizată din inox. care îl înfățișează pe domnitorul Mircea cel Bărân.

Sculptorul a făcut propunerea ca această statuie să fie amplasată în vecinătatea străzii care poartă numele domnitorului, amintind de cel care a semnat la 23 septembrie 1403 un tratat la Giurgiu, fiind prima atestare documentară a așezării de la mal de Dunăre. Propunerea, supusă la vot, a fost aprobată în unanimitate de către consilierii seniori, urmând ca aceasta să fie înaintată, spre analiză și decizie, Consiliului local al municipiului.

În continuarea ședinței, consilierii seniori au dezbătut rapoartele de activitate ale Comisiilor de specialitate (administrație locală, sănătate, educație-cultură-sport și promovare), semnalarea unor aspecte din activitatea cotidiană a municipiului și găsirea unor modalități de rezolvare a acestora, conturarea unor proiecții prioritare pentru activitatea viitoare.

Emil Talianu

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu