21 Iun 2018
Ultima ora
Home / Actualitate / GIUIRGIU – LUCRARI DE SISTEMATIZARE A RAURILOR

GIUIRGIU – LUCRARI DE SISTEMATIZARE A RAURILOR

Tânărul director al Sistemului de gospodărire a apelor Giurgiu, inginer Mircea Andrei, ne precizează că din numeroasele râuri care traversează teritoriul județului, cele mai vulnerabile sunt Câlniștea și Dâmbovnic. Și, într-adevăr, în acest început de primăvară, prin topirea zăpezii și din creșterea debitelor, aceste râuri, după cum ne precizează recentul comunicat al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, au ieşit din matcă. Și acum se află sub ape: 6 anexe gospodărești, 6 fântâni, 2 522 de ha teren agricol, 65 ha pășuni, 2 poduri și o jumătate de km de drum județean. Toate acestea pe teritoriul comunelor Răsuceni și Bucșani. Se menționează că nicio locuință nu este afectată.

   De asemenea, în comuna Călugăreni se acționează cu o motopompă de mare capacitate pentru reducerea riscului de inundare a unor gospodării, prin revărsarea râului Neajlov.

   În rest situația este sub control, prin lucrările de apărare împotriva inundațiilor, din care menționăm principalele executate: lucrări de decolmatare efectuate în ultimii trei ani, pe râurile Neajlov, Glavacioc, Milcovăț, Sabar, Dîmbovnic, Ilfovăț și Sabar, într-o lungime totală de peste 50 de km.,

   Tot în ultimi trei ani, au fost efectuate completări de terasamente, însumând 3 477 de m.c., efectuate cu forțe proprii. Pentru acest an Sistemul de gospodărire a apelor Giurgiu și-a propus următoarele: lucrări de decolmatare pe râurile Neajlov, la Bucșani, Bulbucata, Crevedia Mare, pe râul Glavaciocm la Ghimpați, pe râul Ilfovăț, la Grădinari, pe râul Sabar, la Găiseni, Bolintin Vale și Ulmi. Completări de terasamente, diguri, cu 1 143 m.c. și 6 studii de fezabilitate și documentații tehnice, printe care cel mai important – regularizarea râului Neajlov în zona confluienței cu râul Câlniștea, dar și la confluiența cu râul Argeș, la Călugăreni, care și-a dovedit, și în acest început de primăvară, utilitatea.

Emil Talianu

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

oferte hoteluri turcia
automatizari porti Bucuresti oferte last minute egipt
sejur individual
cabinet kinetoterapie Bucuresti hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat

pompe de caldura

beton amprentatdetergenti rufe
avocat ploiesti
avocat suceava tractari auto nadlac
pelerinaj israel
tractari auto nadlac hotel iasi avocat ploiesti stiri botosani - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta gradinita sector 1
montaj tapet
transport persoane Germania
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile