29 mai 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / “Gazeta Munteniei” – 18 ani de aparitie. Ziarul are continuitate si pe timp de pandemie!

“Gazeta Munteniei” – 18 ani de aparitie. Ziarul are continuitate si pe timp de pandemie!

 

Ziarul regional “Gazeta Munteniei” (pentru 11 județe din Muntenia) a apărut pe piața presei regionale în anul 2003. Publicația apare din noiembrie 2013 și în versiunea online. Gazeta Munteniei este un ziar independent, de informație social-economică. De la înființare – ziarul regional “Gazeta Munteniei” a continuat să apară, fără întrerupere, până în ziua de azi. Gazeta Munteniei este o publicație bilunară. Marca „Gazeta Munteniei” este înregistrată la OSIM (încă de la înființare, din anul 2003) de inginerul și jurnalistul Florenț Mocanu, fondator și director al companiei. Site-ul propriu al publicației este: http://www.gazetamunteniei.ro

Scurt istoric
Pentru prima dată, existența unui ziar regional cu numele „Gazeta Munteniei”, a fost semnalată în anul 2003. Una din sarcinile principale ale conducerii ziarului regional „Gazeta Munteniei” este constituirea, păstrarea și punerea la dispoziția utilizatorilor a unei colecții cât mai complete de ediții regionale. Colecțiile sunt completate prin depozitul legal la nivel național și județean (Biblioteca Naţională a României, Biblioteca Județeană „I. H. Rădulescu” Dâmbovița).
Bibliografie
Catalog de periodice – Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga” Cluj-Napoca.
Acest catalog este în curs de digitizare! Inginerul român Florenț Mocanu, editorul ziarului regional „Gazeta Munteniei” este prezent în Dicţionarele Biobibliografice: Scriitori, publiciști, folcloriști ai Argeșului (de la Neagoe Basarab până azi, Editura Argeș-Press, Pitești, 2010, Editura „Argeş Press“, 2016). Numele lui Florenţ Mocanu, ziarist, publicist şi editor – se regăseşte în paginile dicționarelor amintite mai sus. Florenț Mocanu a publicat volumele: Viaţa prin ochii unui Vărsător, Editura Argeş Press, Piteşti, 2015, Un condei supravieţuitor, Editura Argeş Press, 2017, Piteşti şi Timpuri sub cerneală”, Editura Argeş Press, Piteşti, 2018. Este autorul tuturor editorialelor din ziarul „Gazeta Munteniei” (2003-2020). Este membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România (UZPR). De asemenea, este membru al Societății Scriitorilor Târgovișteni, societatea având ca membrii scriitori din România, Republica Moldova și Serbia. Portalul de stiriwww.gazetamunteniei.ro conține informații despre seriile publicației. „Gazeta Munteniei” – 18 ani de apariție! În prezent, „Gazeta Munteniei” apare atât în ediția tipărită, cât și în cea online.
Redacţia

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web