06 aug. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / DSP Dambovita: Focar de colectivitate cu 106 cazuri la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap  Tuicani – Moreni

DSP Dambovita: Focar de colectivitate cu 106 cazuri la Centrul de Recuperare si Reabilitare a Persoanelor cu Handicap  Tuicani – Moreni

Conform ultimelor rezultate primite astăzi 9.07.2020, pentru 55 de persoane din cadrul  Centrului de Recuperare şi Reabilitare a Persoanelor cu Handicap  Ţuicani – Moreni a fost confirmată infectarea cu virusul SARS- CoV-2. Monitorizarea clinică a acestora este efectuată de medicii specilişti ai Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte, care s-au deplasat la CRRPH Moreni pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării în spital.

 În acest centru se află în desfăşurare un focar de colectivitate cu 106 cazuri, din care 92 de cazuri confirmate la persoanele asistate şi 14 cazuri confirmate  în rândul personalului.

Toţi cei 55 de beneficiari  pozitivi sunt monitorizaţi clinic de medicii specialişti din cadrul Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Târgovişte, pentru stabilirea conduitei terapeutice şi a internării ăn spital.

         D.S.P. Dâmboviţa menţine măsurile dispuse anterior şi anume:

  • respectarea circuitelor funcţionale;
  • distanţarea salariaţilor la fiecare schimbare a turelor de lucru;
  • intensificarea operaţiunilor de curăţenie şi de dezinfecţie curentă;
  • efectuarea dezinfectiei terminale.
  • a fost interzis accesul vizitatorilor;
  • a fost interzisa utilizarea de catre salariati a unor spatii comune;
  • s-a impus purtarea  echipamentului de protecţie standard pe tot timpul activităţii;

În cursul acestei zile, echipele D.S.P. Dâmboviţa au efectuat o acţiune de evaluare a noii structuri a Spitalului Municipal Moreni –Secţia de Recuperare Medicală, medicină fizică şi Balneologie şi a Spitalului Orăşenesc Găeşti-corp de clădire nou P+4, pentru stabilirea noilor circuite funcţionale epidemiologice, în contextul desemnării prin Ordinul ministrului sănătăţii 1239/08.07.2020 a acestor unităţi sanitare, ca spitale suport pentru tratarea pacienţilor COVID-19 cu forme uşoare sau asimptomatici.

DIRECTOR EXECUTIV,  Dr. Sorin STOICA

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web