11 iul. 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita, Titu: Ziua Universala a Iei si Sanzienele

Dambovita, Titu: Ziua Universala a Iei si Sanzienele

Ia tradițională românească este celebrată în România și în orice colț al lumii s-ar afla, la data de 24 iunie. De asemenea în această zi de 24 iunie, sunt sărbătorite Sânzienele sau Drăgaica, ce își au originea într-un  străvechi cult solar, fiind asociate cu zânele bune.

Astfel, cu această ocazia, Biblioteca Orășenească Titu – punct de informare europeană, găzduiește astăzi, 24 iunie 2020, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Universale a Iei și Sânzienelor – Expoziția de pictură, realizată de copii și tineri cu participare internațională „Povestiri Balcanice – de la mozaic la vitraliu”.

  Expoziția a fost pusă la dispoziție de către Asociația DAR Developement, având ca parteneri Asociația românilor din Salonic, Grecia; Cercul de pictură Coloria din Satu Mare, prof. Cristina Gloria Oprioșa; Atelier Patricia Stanga Iusztin, Timișoara – coord. Patricia StangaIusztin ,SC FILON COM SRL , Biblioteca Orășenească Titu și Casa de Cultură Titu.

 La eveniment, au participat copiii din orașul Titu, ale căror lucrări au fost premiate din partea Asociației DAR Developement cu diplome de participare, faimoșii coderi din cadrul Clubului de Programare Titanii CODE Kids Titu și tinere din cadrul Clubului Digital Youth andtheLibrary – Coliblite Titu.

    Activitatea a continuat cu o serie de ședințe foto dedicate sărbătoriri Iei dar și Sânzienelor.

 

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti mobilier scolar pressione alta cosa fare beton amprentat
beton amprentat
Béton Imprimé Montpellier Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava case in rate iasi
montaj tapet
avocat ploiesti - pahar carton
creare magazin online creare site web traduceri autorizate Iasi creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web