23 Apr 2019
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita: Sedinta festiva a Consiliului Local Municipal Targoviste

Dambovita: Sedinta festiva a Consiliului Local Municipal Targoviste

LA MULȚI ANI, TÂRGOVIȘTE! LA MULȚI ANI, PRIETENI TÂRGOVIȘTENI!

Zilele Cetății înseamnă mai mult decât un eveniment festiv, o petrecere în aer liber. Înseamnă bucuria sinceră a unei comunități întregi, spiritul pozitiv pe care-l degajă aceste ziduri istorice, cu trecutul lor uriaș în temeiul căruia ne bucurăm de acest prezent. Este, dacă vreți, însuflețirea acelui concept la care eu, personal, țin foarte mult: Târgoviștea, ca o Casă! Târgoviștea, ca o Familie!

Cred că insistența pe această simbolistică nu trebuie slăbită, cu atât mai mult cu cât suntem într-un an de maximă responsabilitate istorică. Centenarul Marii Uniri ne obligă la conștientizarea unor răspunsuri pe care suntem datori să le dăm înaintașilor. Dacă, atunci, principiile unității de neam, integrității teritoriale și suveranității naționale au răzbit și au rupt orice despărțire interioară de orice fel (politică, socială etc), cu atât mai mult ar fi păcat să nu onorăm și noi acel moment istoric uriaș.

O mică parte de recunoștință pe care o putem aduce este, în acest context, onorul adus veteranilor de război târgovișteni (din al doilea război mondial), oameni care, asemenea celor de la 1918, au mers pe câmpul de luptă cu trupul și spiritul adus sacrificiu acelorași idealuri. Acordarea titlurilor de „Cetățean de onoare” acestor oameni nu face decât să așeze pe drumul firesc și corect părticica noastră de contribuție la Centenar.

Le mulțumesc colegilor mei pentru că au înțeles această propunere a mea și au fost de acord. Le mulțumesc tuturor celor din Primăria Târgoviște, le mulțumesc partenerilor noștri, reprezentanților instituțiilor județene și așa mai departe. Dar, dincolo de toți, le mulțumesc târgoviștenilor care dau viață acestui oraș. Pentru ei suntem datori să muncim în continuare cu aceeași seriozitate și să continuăm tranformarea în bine a municipiului – reședință!

Vă salut cu respect pe toți și spun încă o dată „La mulți ani, Târgoviște și târgovișteni, oriunde v-ați afla”!

Primarul municipiului Târgovişte,  Cristian Stan

 

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti oferte last minute egipt
sejur individual
cabinet kinetoterapie Bucuresti hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
avocat ploiesti
avocat suceava tractari auto nadlac
pelerinaj israel
tractari auto nadlac laminina
case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti stiri botosani - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile