21 Iun 2018
Ultima ora
Home / Actualitate / DAMBOVITA: SARBATOAREA NASTERII MAICII DOMNULUI – ZIUA MUNICIPIULUI TARGOVISTE

DAMBOVITA: SARBATOAREA NASTERII MAICII DOMNULUI – ZIUA MUNICIPIULUI TARGOVISTE

8_sept_6

Numeroși credincioși din istorica Cetate de Scaun munteană au participat, vineri, 9 septembrie 2017, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului, Ziua Municipiului Târgoviște, la Sfânta Liturghie celebrate, la Catedrala din Târgoviște, de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit NIFON, însoțit de un distins sobor de preoți și diaconi.
La acest eveniment la care s-a accentuat aniversarea a 500 de ani de la începutul ridicării sfântului locaș de către Sf. Voievod Neagoe Basarab, au participat unele oficialități locale, județene și naționale, precum și numeroși tineri.
După încheierea ceremoniilor liturgice de la Catedrală, Înaltpreasfinția Sa a condus Procesiunea cu icoana Maicii Domnului – Ocrotitoarea Municipiului Târgoviște, prin centrul orașului, până la Curtea Domnească, unde a avut loc un mic recital al Coralei Catedralei Mitropolitane și ședința festivă a Consiliului Local Municipal Târgoviște.
În cuvântul său de învățătură, atât de la Catedrală, de pe treptele Bisericii Mari Domnești de la Curtea Domnească, cât și din cadrul ședinței festive a Consiliului Local Municipal, Înaltul Ierarh a aprofundat semnificația teologică și culturală a Maicii Domnului în istoria mântuirii și în tradiția Bisericii noastre străbune în general, și a locuitorilor istoricei capitale muntene în special.
Înaltpreasfinția Sa a evocat importanța orașului Târgoviște, vechea reședință voievodală și mitropolitană munteană, în istoria culturii și spiritualității românești, accentuând faptul că orașul nostru este primul centru tipografic cunoscut din teritoriile locuite de români.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

oferte hoteluri turcia
automatizari porti Bucuresti oferte last minute egipt
sejur individual
cabinet kinetoterapie Bucuresti hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat

pompe de caldura

beton amprentatdetergenti rufe
avocat ploiesti
avocat suceava tractari auto nadlac
pelerinaj israel
tractari auto nadlac hotel iasi avocat ploiesti stiri botosani - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta gradinita sector 1
montaj tapet
transport persoane Germania
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile