22 Noi 2019
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita: O delegatie a Comisiei Europene, vizita la Palatul Brancovenesc Potlogi

Dambovita: O delegatie a Comisiei Europene, vizita la Palatul Brancovenesc Potlogi

O delegație a Comisiei Europene, condusă de Kostas Niafas, a efectuat, ieri, 5 iulie a.c., alături de reprezentanții Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia o vizită în localitatea dâmboviţeană  Potlogi, prilej cu care a fost organizată o conferință de presă, în cadrul căreia a fost prezentat stadiul de implementare a Programului Operațional Regional 2014 – 2020 la nivelul regiunii.

Evenimentul a avut loc în urma întâlnirii Comitetului de Monitorizare, organizat, la Pitești, în data de 4 iulie 2019.

Totodată, în prezența directorului Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, a președintelui Consiliului Județean, Alexandru Oprea, a vicepreședinților Luciana Cristea și Alin Manole, a europarlamentarului Rovana Plumb, a șefului Serviciului Gestionare Program din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Luiza Radu, a parlamentarilor de Dâmbovița și a consilierilor locali și județeni, au fost semnate  contracte de finanțare pentru   5 localități  din județul Dâmbovița.

Moreni este  una dintre aceste localități. Pentru municipiul Moreni, a fost semnat proiectul „Modernizarea, extinderea și echiparea grădiniței cu program prelungit nr. 4”, un proiect în valoare totală de 6.664.140,97 lei, din care 4,9 milioane lei sunt alocați prin Fondul European pentru Dezvoltare Regională (FEDR), iar aproximativ 752.000 lei – de la bugetul național.

Cu acest prilej, președintele Consiliului Județean Dâmbovița le-a mulțumit reprezentanților Comisiei Europene pentru vizita efectuată în județul Dâmbovița: „Am avut onoarea să fim gazda Comitetului de Monitorizare a Programului, în cadrul căruia s-au discutat lucruri importante despre actualul POR.

Pe lângă analiza stadiului programului, s-au luat hotărâri importante despre actualul program și, evident, despre programul care va începe.

Am profitat de această ședință a Comitetului de Monitorizare, care a avut loc în Regiunea Sud Muntenia, la Pitești, pentru a face invitația de a vizita și Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

Le mulțumesc pentru prezență domnului Liviu Mușat, director al ADR Sud Muntenia, doamnei Rovana Plumb, fost ministru al fondurilor europene, celorlalți parlamentari prezenți.”

De asemenea, europarlamentarul Rovana Plumb a subliniat importanța accesării de fonduri europene:

„Faptul că educația este prioritară la nivelul Guvernului este demonstrat, astăzi (nota redacţiei: 5 iulie 2019), prin proiectele care se vor semna, pentru că, într-adevăr, atât școlile noastre, cât și grădinițele din România, au nevoie de finanțare astfel încât ele să corespundă standardelor europene.

Domnul președinte Oprea ne-a dat lista cu școlile din județul Dâmbovița, în ceea ce privește dotarea la nivelul standardelor europene.

Mai sunt 25 de școli; astăzi (nota redacţiei: 5 iulie 2019) se semnează un contract pentru o școală, deci rămân 24, iar o parte dintre ele sunt prevăzute a fi finanțate prin fonduri europene și, bineînțeles, de la bugetul de stat, astfel încât copiii noștri să beneficieze, în școli, de standarde europene în ceea ce privește activitatea pe care o desfășoară.”

În încheiere, directorul Agenției de Dezvoltare Sud Muntenia, Liviu Mușat, a adăugat:

„Mulțumim pentru toate sfaturile pe care le-am primit de la partenerul nostru de nădejde, Comisia Europeană. Aceasta înseamnă că va trebui să ne axăm mai ales pe impulsionarea beneficiarilor, pentru a veni cu cereri de rambursare pentru anul acesta.

Vă asigur că județul Dâmbovița, cu cele 1,5 miliarde lei – proiecte depuse, va fi un județ la care vom insista.

Pe de altă parte, vom începe activitatea de planificare pentru perioada 2021 – 2027.

Va trebui să pregătim din timp proiecte serioase, astfel încât începutul programului viitor să ne prindă cu proiecte cu un grad de maturitate considerabil, să putem să le depunem imediat ce programele vor fi lansate.

Evident că acest lucru nu îl vom putea face singuri și vom avea un parteneriat.

Sunt optimist că alegerile europarlamentare, care au avut loc în vară, duc la Bruxelles o echipă de europarlamentari, care se vor bate astfel încât un număr cât mai mare proiecte să se bucure de susținere.”

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile