08 Apr 2020
Ultima ora
Home / Actualitate / Arges: Magiunul de Prune Topoloveni va fi promovat in Japonia, America, Emiratele Arabe, Vietnam si Brazilia

Arges: Magiunul de Prune Topoloveni va fi promovat in Japonia, America, Emiratele Arabe, Vietnam si Brazilia

Sonimpex Topoloveni, producătorul Magiunului de Prune Topoloveni, produs cu Indicație Geografică Protejată, a obținut fonduri europene în valoare de 775.000 de euro pentru promovarea produsului în Emiratele Arabe Unite și Vietnam, dar va participa și la târguri și expoziții în Japonia, America și Brazilia.

„În cel de-al 28-lea an de la înființarea SONIMPEX TOPOLOVENI, începem promovarea Magiunului de Prune Topoloveni în Emiratele Arabe și Vietnam cu fonduri europene în valoare de 775.000 euro.

Ca membri ai Patronatului Romconserv vom participa la târguri și expoziții  în Japonia, America și Brazilia.

Continuăm astfel să prezentăm  în toată lumea tradiția gastronomică românească.

Pe parcursul celor 28 de ani am reușit să  fim un exemplu pozitiv pentru producătorii români onești și de anduranță față de nedreptățile cu care ne confruntăm.

Suntem printre primele societăți cu capital 100% românesc căreia i s-a acordat Titlul de Furnizor al Casei Regale a României. La nivel național suntem premiați de bănci, mass-media, primăria Topoloveni, județul Argeș.

Ne mândrim cu faptul că la nivel european am deschis drumul la Institutul Internațional de Gust și Calitate de la Bruxelles, ca firmă 100 % românească, unde am primit 2 Stele Michelin – din maxim 3-la Monde Selection, tot din Bruxelles, unde am fost medaliați cu bronz și argint pentru Dulceața fără zahăr adăugat sau aditivi, dulceață obținută conform unui brevet internațional de invenție.

Faptul că în fabrica noastră nu folosim zahăr adăugat sau aditivi, în niciun produs, ne clasifică în topul celor mai bune unități de producție din industria alimentară.

Am reușit astfel să avem ca scop suprem sănătatea consumatorilor.

Datorită acestor realizări pe plan național și internațional, MADR ne-a înregistrat la OSIM cu numărul 1 în Registrul Național al denumirilor de origine protejată, ca produs tradițional – Magiun prune Topoloveni – încă din 2009.

Înregistrarea a fost prima etapă pentru recunoașterea la nivelul Uniunii Europene prin sistemul de calitate european al indicațiilor geografice, ca Indicaţie Geografică Protejată, din 7 aprilie 2011.

Timp de 5 ani am fost singurii producători români din industria alimentară cu o recunoaștere europeană în sistemul de calitate, între cei 1500 producători europeni.

Prin recunoașterea europeană am accesat fonduri europene pentru promovarea tradiționalului, unicului și autenticului Magiun de prune Topoloveni în Norvegia, Elveția, Rusia, America, Emiratele Arabe Unite, iar acum în Vietnam și din nou UAE.

Am fost plăcut surprinși de faptul că am fost protejați cu Indicaţia Geografică Protejată, în Canada și Japonia de Comisia Europeană.

Recunoașterea eforturilor noastre pentru a obține protecție, atât pentru produs cât și pentru toponimul Topoloveni, au condus la realizarea unui film de 30 de secunde, video care a obținut 2.7 milioane  vizualizări la nivelul Uniunii Europene.

Magiunul de prune Topoloveni a reprezentat un cadou prețios oferit de Președinția României, Guvernul României, Senat sau Parlament.

Aceste Instituții l-au recunoscut ca Brand al României.

Ar fi fost foarte bine să ni se asigure protecția la nivelul instituțiilor naționale acreditate în acest sens”,

a declarat  Diana Stanciulov – director comercial  al Sonimpex Topoloveni.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile