13 Dec 2017
Ultima ora
Home / Actualitate / Arges: Ape tot mai tulburi la Ana IMEP Pitesti

Arges: Ape tot mai tulburi la Ana IMEP Pitesti

ana-imep1

Început de an tensionat la Ana IMEP Piteşti. 52 de salariaţi vor fi concediaţi de la societatea producătoare de motoare electrice, unde acţionar majoritar este George Copos, condamnat la 3 ani şi 8 luni de închisoare cu executare în “Dosarul transferurilor”.

“Trecem printr-o perioadă grea. 52 de angajaţi ai societăţii au primit preaviz din 22 ianuarie şi vor trebui să plece. Printre ei se află şi viceliderul Ion Rădoi. Oamenii sunt impacientaţi, cu toate că ginerele lui George Copos, Diego Prada, care deţine funcţia de director general adjunct la societatea noastră, s-a întâlnit zilele trecute cu oamenii în holul fabricii. Le-a cerut să se liniştească. Le-a promis că doreşte repunerea societăţii pe picioare. Vorbim de performanţă, pentru că este foarte greu să credem că vom mai ajunge la 3.500 de salariaţi, câţi erau la privatizare, în 1997. După această disponibilizare, am mai rămas 280 de salariaţi. La această dată se modifică linia de fabricaţie, motoarele bobinate cu sârmă de cupru vor fi înlocuite cu cele din sârmă de aluminiu, produse cerute acum pe piaţă” – ne-a spus liderul Florin Stănculescu.

Pe 18 aprilie va expira Contractul colectiv de muncă. În scurt timp vor începe negocierile, numai că oamenii trăiesc cu teama că pot să-şi piardă slujbele. Iată, încă un simbol al economiei argeşene trece prin momente critice. În bătălia pentru supravieţuirea acestei fabrici ar fi bine, poate, să se implice şi parlamentarii de Argeş.

Minodora Martin

 

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu