19 apr. 2024
Ultima ora
Home / Actualitate / Prahova: Complexul turistic “Baia Verde” din Slanic, amenajat in anul 2010

Prahova: Complexul turistic “Baia Verde” din Slanic, amenajat in anul 2010

Oraşul prahovean Slănic este o staţiune balneoclimaterică. Este centru al sării înconjurat de peisaje pitoreşti, încluzând Muntele de Sare (unic în lume).

Situată între văile Prahovei și Teleajenului, la circa 44 kilometri  de Ploiești și la o altitudine de 400 metri, Salina Slănic – Prahova este cea mai mare din Europa, având la bază 32 de metri și o înălțime de 45 de metri.

Complexul “Baia Verde” este administrat de Primăria  orașului Slănic. Este dotat cu trei lacuri sărate, un amfiteatru, o bază de tratament şi două piscine. Spațiul a fost reabilitat (cu fonduri europene) în anul 2010.

Practic, investiția a presupus amenajarea unui parc balnear pe o suprafață de 3 hectare, cu o clădire administrativă, dotată cu birouri, cabinete medicale, sală pentru activități recreative, un amfiteatru în aer liber cu gradene pentru 300 de spectatori și lacul sărat propriu-zis.

Potrivit domnului profesor Ion Gheorghe,  responsabil în cadrul Complexului “Baia Verde” din oraşul – staţiune Slănic, judeţul Prahova, lacurile din Complexul “Baia Verde” există de  foarte mult timp, dar complexul a fost amenajat cu câţiva ani în urmă, mai precis în 2010.

Inițial, în cadrul acestui complex au funcţionat trei lacuri, cu o salinitate destul de ridicată, ulterior făcându-se lucrări de amenajare a căilor de acces, respectiv construindu-se o clădire (care se vrea să funcţioneze ca bază de tratament de fizioterapie) și un amfiteatru pentru desfăşurarea de activităţi  artistice.

Complexul este frecventat (cu prioritate) de către oameni care au diferite afecțiuni ale aparatului locomotor din zone apropiate oraşului – staţiune Slănic: București, Brașov, Ploiești, zona Dâmboviţei și, mai nou, din alte locuri din țară.

“Zona este plină de verdeață, o zonă liniştită, iar apele celor trei lacuri sunt izvoare de sănătate pentru noi. Numărul turiștilor a crescut în funcție de amenajările şi dotările pe care le-a făcut  Primăria oraşului Slănic.

Aceste amenajări şi dotări au fost făcute  an de an”, ne-a declarat, printre altele, domnul profesor  Ion Gheorghe, responsabil în cadrul Complexului “Baia Verde” din oraşul – staţiune Slănic, judeţul Prahova.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

Partners

telefon contact Antena 3 telefon contact Unicredit Bank telefon contact Raiffeisen Bank Vremea Satu Mare Best Hospitals in Chicago
Web design by Dianys & Aplicatie CRM telefon contact raiffeisen bank telefon contact Ing bank creare magazin online traduceri autorizate Iasi realizare site anunturi