22 Noi 2019
Ultima ora
Home / Actualitate / Dambovita: Restrictii de circulatie in zona montana

Dambovita: Restrictii de circulatie in zona montana

 

În contextul căderilor de zăpadă, a viscolului puternic și al avalanșei produse în această dimineață, în zona montană dâmbovițeană, vicepreședintele Consiliului județean Dâmbovița, Alin Manole, a efectuat o vizită de lucru în zona afectată, împreună cu directorul general al Direcției Generale Infrastructură Locală, Vasile Dinu și directorul Societății de Lucrări Drumuri și Poduri Dâmbovița (LDP), Cristian Avanu.

Avalanșa s-a produs pe traseul DJ 713 – Sinaia (Cota 1000) – Cabana Cuibul Dorului, în zona Cabanei Dichiu, ducând la întreruperea circulației. Constatările s-au efectuat de la Km 0 și până la limită județ Dâmbovița cu Prahova, locație de unde deplasarea nu a mai putut continua, din cauza depunerilor masive de zăpadă pe partea carosabilă.

Astfel, de comun acord, Consiliul Județean Dâmbovița, SC LDP și Inspectoratul Județean de Poliție Dâmbovița au considerat necesară introducerea unei restricții, mai exact închiderea circulației, până cel târziu mâine, în jurul prânzului.

Evaluarea a continuat cu deplasarea pe DJ714 și drumul de legătură până la cabana Dichiu, zonă în care a fost evidențiat și locul producerii avalanșei. În prezent, utilajele SC LDP acționează din această zonă către limita județului Dâmbovița cu Prahova, pe un sector de aproximativ 2 km, activitățile fiind îngreunate de viscolul puternic.

Cu sprijinul salvamontiștilor, s-au realizat intervenții specifice pentru identificarea altor suprafețe predispuse la alunecări de zăpadă.  Echipele de intervenție acționează în continuare, făcându-se eforturi pentru a se reda circulației sectorul afectat.

Facem precizarea că nu au existat accidente sau avarii ale utilajelor, iar accesul în platoul Padina –Peștera se realizează corespunzător pe DJ 714 – Glod – Sanatoriul Moroeni – Bolboci – Padina, unde de asemenea, se acționează cu utilajele SC LDP.

Recomandăm turiștilor să folosească varianta DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni –Zănoaga – Peștera, până când va fi redeschis traseul DJ 713, în vederea evitării producerii de accidente.

Totodată, SC LDP a semnalizat rutier DJ 713, la km 0, cu semnificația ”Drum Înzăpezit”.

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

automatizari porti Bucuresti cabinet kinetoterapie Bucuresti mobilier scolar beton amprentat
beton amprentat

beton amprentatdetergenti rufe
Béton Imprimé Montpellier Laminina Beton amprentat Inchirieri atv Bran Epilare cu ceara Iasiavocat suceava tractari auto nadlac
tractari auto nadlac case in rate iasi
montaj tapet
hotel barlad
hotel iasi avocat ploiesti - pahar carton
- realizare site web
videochat constanta cabina foto bucuresti gradinita sector 1
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile