20 Aug 2018
Ultima ora
Home / Actualitate / Dumitru Lupescu, deputat USR: Avizare si vot la Proiectul de Lege privind sistemul de rachete PATRIOT Plx 481/2017

Dumitru Lupescu, deputat USR: Avizare si vot la Proiectul de Lege privind sistemul de rachete PATRIOT Plx 481/2017

Marți, 21 noiembrie  2017, împreună cu toți colegii din grupul parlamentar al USR, am votat în Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională din Camera Deputaților și apoi în plen, Proiectul de Lege (Plx 481/2017) pentru realizarea „Capabilității de apărare aeriană cu baza la sol” aferentă programului de înzestrare esențial „Sistem de rachete sol-aer cu bătaie mare (HSAM)”.

Pentru a putea combate cu succes potențialele amenințări aeriene specifice războiului modern, Armata României trebuie să dispună de capabilități sporite de acțiune.

România a cerut Guvernului SUA șapte sisteme PATRIOT PAC – 3+ și a fost semnat în acest sens un acord între guvernele României și SUA. Sistemul PATRIOT este cea mai modernă variantă a tehnicii de apărare antiaeriană cu caracter defensiv existență pe piață și are durata de folosire de aproximativ 30 de ani.

Este important faptul că achiziționarea sistemului PATRIOT conduce la modernizarea forțelor armate române, care în prezent au în dotare sisteme de rachete sol-aer depășite din punct de vedere tehnologic și operațional și cu un nivel limitat de interoperabilitate în raport cu sistemele similare ale altor state membre NATO. Echipamentele similare actuale din dotarea Armatei României sunt învechite, iar modernizarea lor nu mai este fezabilă.

Înzestrarea Armatei Române cu acest sistem de rachete sol-aer reprezintă o cerință strategică care trebuie îndeplinită într-un timp cât mai scurt. Din cele șapte sisteme (PATRIOT PAC – 3+), vor intra în dotarea armatei române patru sisteme pentru Forțele Aeriene și trei sisteme pentru Forțele Terestre.

De la nivelul conducerii Ministerului Apărării Naționale și Ministerului Economiei a fost exprimată intenția declarată de a implica în politica de înzestrare capacitățile economice din industria autohtonă în domeniu, prin crearea unor entități care să producă în România inclusiv componentele necesare apărării naționale și care să ne asigure dezvoltarea economică.

Până la urmă, trebuie să fim conștienți că avem atât obligații internaționale asumate, cât  și variante de oportunitate foarte importante.

Prin achiziționarea sistemului PATRIOT este vorba de punerea în practică a politicii interne și externe a României, ce nu are decât un singur scop: apărarea statului naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, a spiritului tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989.

România reprezintă un furnizor de securitate şi un factor de stabilitate în Balcani şi în vecinătatea estică a Uniunii Europene, demonstrând totodată angajamentul ferm față de valorile democratice europene, ale NATO și Parteneriatului Strategic cu SUA.

Dumitru LUPESCU,

Deputat USR în Circumscripția

Electorală nr. 16 Dâmbovița

Autor Florent MOCANU

Lasa un comentariu

oferte hoteluri turcia
automatizari porti Bucuresti oferte last minute egipt
sejur individual
cabinet kinetoterapie Bucuresti hormigon impreso alicante
beton amprentat
beton amprentat

pompe de caldura

beton amprentatdetergenti rufe
avocat ploiesti
avocat suceava tractari auto nadlac
pelerinaj israel
tractari auto nadlac hotel iasi avocat ploiesti stiri botosani - pahar carton
- hormigon impreso alicante
- cursuri contabilitate Bucuresti
- dezmembrari microbuze Iasi
- realizare site web
videochat constanta gradinita sector 1
montaj tapet
transport persoane Germania
creare magazin online promovare site creare site web traduceri autorizate Iasi creare magazin online promovare Google Adwords dezvoltare aplicatii web promovare site web Campanii de link building Promovare Google creare portal imobiliar creare portal stiri
» realizare site web
bijuterii argint Pandora
cazare pensiune Sinaia
tavane extensibile